logo Villmarksleiren

Turer for institusjoner

 

- Forsiden

- Om Villmarksleiren

- Firmaturer

- Turistturer

- Turer for institusjoner

- Events

- Teambuilding

- Julebord

- Kick-off

- Møter og konferanser

- Selskap og bryllup

- Overlevelseskurs

- Villmarkskurs for lærere

- Utendørsaktiviteter

- Matservering

- Overnatting

- Foredrag

- Utleie av Villmarksleiren

- Spørsmål og svar

- Referanser

- Kontakt Villmarksleiren

- Om Heidi Dammann

- Gjestebok for Villmarksleiren

- Kart over Villmarksleiren

 

 

 


Ettervernpasienter – Psykisk utviklingshemmede - Funksjonshemmede

Turer for institusjoner

Spesiell kompetanse og tilrettelegging

Alle opplegg for disse gruppene foregår i samarbeid med institusjonenes eget helsepersonell. Selv har vertskapet, Heidi Dammann, pleiererfaring fra Dikemark og Gaustad sykehus. For øvrig er Villmarksleirens grunnverdier som respekt for at vi er forskjellige, omtanke og samarbeid med på å bidra til at slike arrangementer fungerer veldig bra hos oss.


Ettervernpasienter/psykisk utviklingshemmede

Det gjør noe med en å sitte sammen rundt et bål, og oppleve naturen rundt oss. Men det er flere grunner til at et tilrettelagt friluftsliv fungerer så godt for disse gruppene:

1. Leirlivets gjøremål er lett forståelige og oversiktlige. De kan også lett tilpasses forskjellige behov for utfordringer, trygghet, hvile og opplevelse.

2. Selvtillit gjennom mestring er viktig for alle. I leiren er det enkelt å finne oppgaver/utfordringer som ligger på riktig nivå slik at alle får til det de ønsker og føler at de har fått med seg noe videre.

3. Fellesskap, samarbeid og samhold. Alle vil få oppgaver som er en del av gruppens behov, samtidig som det er tilpasset en selv. Enten en foretrekker å gjøre oppgaver i samarbeid med andre eller på egenhånd, styrker dette følelsen av egenverdi og fellesskap .

4. Meningsfullt. Oppgavene i leiren oppleves meningsfulle. Alt må gjøres for at hele gruppen skal få det de trenger. I så måte stiller slike grupper på lik linje med alle våre gjester.


Oppgaver/AktiviteterLeirstemning

I tillegg til at våre vanlige aktiviteter kan tilpasses slike grupper bruker vi ofte også leirlivets grunnleggende oppgaver: Legge ut reinskinnene, hente vann, sage og hugge ved, tenne bål, gjøre klar og tilberede maten. Avhengig av arrangementets lengde og gjestenes ønsker, kan her legges inn sanking av mat fra naturen. Vi kan trekke garn, plukke bær, sopp og vekster som vi så bruker i matlagingen. Leiren ligger ved bredden av idylliske Breisjøen. Også bading eller padling er populært.

Funksjonshemmede

I en leir som ikke er direkte tilrettelagt for funksjonshemmede er det selvsagt begrenset hvilke funksjonshemninger våre gjester kan ha for å ha utbytte av oppholdet (Skogsbilveien stopper 80 meter fra leiren). Vi er imidlertid svært enig med Cato Zahl-Pedersen når han sier vi må legge større vekt på hva en fuksjonshemmet kan enn hva vedkommende ikke kan!

Flere funksjonshemmede har selv gått ut og etterlyst utfordringer som gir dem følelsen av å mestre.


Aktiviteter/utfordringer

Under et tilrettelagt arrangement hos oss kan gjestenes oppgaver og aktiviteter i stor grad tilpasses den enkelte. Alt fra basisoppgaver som båltenning, tilberedning av mat, vedhugging og saging, til kanopadling (med orienteringsposter rundt sjøen) eller bading. Vi har også gruppeoppgaver og kultursti som egner seg for mange typer funksjonshemninger. I fellesskap med institusjonens helsepersonell søker vi å komme frem til et helhetlig arrangement som er best mulig egnet i hvert enkelt tilfelle.


Naturopplevelse og stemning

Vi lette i 22 kommuner for å finne det optimale sted for naturopplevelse i Oslos umiddelbare nærhet. Det har vi funnet! Uansett funksjonshemming er det en opplevelse bare å besøke leiren…

Villmarksleiren: Heidi Dammann, e-post: firma@villmarken.no, tlf: 919 11 039