Kompetanse

Jeg er utdannet hjelpepleier og franskushjelper og har jobbet som hjelpepleier i Norge og i New Zealand.

I fire år jobbet jeg i fritidsklubb med bl.a. ansvar for barn/ungdom som falt utenfor.
Jeg har drevet med hundeambulanse i Nordmarka med grønlandshunder.

Jeg har vært mannskap på seilskuten Fri i Stillehavet som jobbet for Greenpeace. Vi protesterte mot prøvesprengninger av atomvåpen. Mannskapet besto av 9 menn, 3 kvinner og en gutt på 7 år, og kom i fra ti forskjellige nasjoner. Artikkel og bilder.

I flere perioder har jeg levd av å jakte hjort og villsvin i bushen i New Zealand. En gang ble jeg og 3 menn isolert i flere uker pga flom i elvene. Da lærte jeg hvordan mennesker endrer adferd når de ikke har mat, hvordan man måtte bruke kreativitet for å overleve og hvordan et manglende ledd i kunnskap kan være skjebnesvangert. (Bilde)

Jeg har vært på Ny Hebridene i Stillehavet, båret bagasje for misjonærer gjennom jungelen, jobbet på kokosnøttplantasje. Jeg dro alene til Calcutta som 22 åring for å prøve å skjønne hva den ytterste fattigdom var. Da jeg var 18 år reiste jeg til Egypt og bodde i en familie med 3 koner i steinørkenen utenfor Luxor.

Jeg har bodd et år i en liten eskimolandsby i Nord Alaska. Der bodde jeg i en jordiglo og lærte av eskimoene hvordan leve av og med naturen. Den lille landsbyen lå 550 km fra nærmest bilvei. Om vinteren brukte vi hunder som fremkomstmiddel. Jeg var 5 ½ mnd gravid med mitt første barn da jeg reiste dit. Jeg lærte av eskimoene deres kunnskap om å være gravid og ha baby i villmarken.
(Artikkel)
Etter det året reiste jeg rundt i Norge for Folkeakademiene og holdt lysbildeforedrag: «Ett år hos eskimoene i Nord-Alaska».

Det var jeg som hadde ideene og konseptet til Villmarksleiren ANS og startet den sammen med min daværende mann i 1997. www.villmarksleiren.no
Sammen laget vi stokkebåter til Villmarksleiren og vi dro hele familien for å prøve ut stokkebåtens sjøegenskaper på en reise nedover Glomma. Vi fikk laget en film om turen som ble sendt på Nrk. (Bilde)
Jeg har gått på glødende kull og har bodd og levet som autentisk jernalderkvinne i en jernalderleir i Danmark, der alt skulle gjøres som for 2000 år siden.
Jeg har gått på et tre ukers primitivt overlevelseskurs i USA for å lære kunnskaper etter den avdøde apacheindianeren Stalking Wolf. (Bilder)

Jeg har bodd en uke alene med bjørner i Alaskas ødemark. Bjørnene prøvde meg ut og gikk daglig til skinnangrep. Det eneste forsvarsmiddelet jeg hadde var pepperspray.
Jeg har vært i programmet Aktuelt med med Ole Torp på Nrk
(Se filmsnutt som ligger ute). Blant bjørner i Alaska.

Jeg varslet Brennpunkt og var med i Brennpunkt programmet: «På politiets nåde». (Se video)

For å redde huset mitt har jeg vært selvprosederende 4 dager i Oslo Lagmannsrett mot Protector eierskifteforsikring. (Artikler)

Jeg holder på med et bokprosjekt som snart er avsluttet.