Når får jeg vite om tingrettsdommen med alle saksbehandlingsfeilene blir opphevet?

Jeg sitter med prosesskrivet som jeg har fått frist til 19 februar. Adv. Bjørn Ivar Christie Østberg sin prosessfullmektig adv. Voie Danielsen har fått frist til 4 mars til sitt prosesskriv.

25 januar var det planlegningsmøte på telefon med den nye dommeren, adv. Voie Danielsen og meg. Jeg hadde sammen med venner brukt en rekke dager for å forberede meg.

Jeg har anket over saksbehandlingsfeil og krevet opphevelse av tingrettens dom. Slike anker avgjøres normalt etter skriftlig behandling i lagmannsretten, uten at man møtes i en rettssal. Dersom jeg får medhold, blir tingrettens dom opphevet, og det blir berammet en ny hovedforhandling i tingretten. For det tilfellet at jeg ikke fikk medhold i krav om opphevelse av tingrettens dom, anket jeg subsidiært over domsresultatet, og den anken vil da bli behandlet i muntlig ankeforhandling i lagmannsretten.

På spørsmål fra dommeren under telefonmøtet sa jeg at jeg opprettholdt mitt krav om opphevelse av tingrettens dom og ny tingrettsbehandling.

Dommeren har bedt om å få klargjort saken utover det som står i anke og tilsvar. Det jeg er i villrede om, er om jeg da må redegjøre på nytt for alt jeg har skrevet om i tidligere prosesskriv. Eller skal jeg utdype saksbehandlingsfeilene? Jeg tror dommeren også vil ha klarhet i om det er deler av tingrettens dom jeg ikke bestrider, og som da ikke behøver å bevises på nytt.

Dersom saken kommer til behandling i lagmannsretten, krever jeg at alle deler av saken behandles på nytt. Tingrettens dom er så mangelfull og har så mange alvorlige feil, at den er ikke noe å bygge på i lagmannsretten.

I anken har jeg henvist til mine tidligere prosesskrifter.

Mine venner som hjelper meg blir overveldet over å skulle skrive på nytt alt sammen. Kan vi nøye oss med henvisninger til tidligere prosesskrifter? Men i så fall, hvorfor har ikke retten lest de tidligere prosesskrivene? Eller er det at det som stod der ikke var klart nok?

Det er vanskelig å skrive prosesskrivet jeg er blitt pålagt når retten ikke har kommet til noen avgjørelse om jeg har fått medhold i at saken skal opp igjen i tingretten eller ikke.
Mine hjelpere som nå sitter med prosesskrivet lurer på om jeg er pålagt alt dette arbeidet med å forberede en ankeforhandling fordi beslutningen om ikke opphevelse allerede er tatt, uten at jeg er blitt informert.
Så i dag sendte jeg mail til lagmannsretten:

Hei.

Jeg sitter med prosesskrivet som har frist til 19 februar, men jeg
undres på om lagmannsretten har tatt en beslutning i spørsmålet om
saksbehandlingsfeil og opphevelse av tingrettens dom.

Er det tatt slik beslutning?

Dersom tingrettens dom ikke oppheves, hvilke ankemuligheter har jeg i så
fall på det?

Med vennlig hilsen
Turid Heidi Dammann

4 kommentarer til «Når får jeg vite om tingrettsdommen med alle saksbehandlingsfeilene blir opphevet?»

  1. Heidi, jeg får for guds skyld håpe du får mulighet til å føre de beviser som er relevante og som underbygger dine rettslige anførsler. Håper du får raskt svar og at du slipper unøvendig stress utover det du allerede er påført. En advokat skal sette seg inn i saken, hvis ikke så kan han heller ikke påta seg oppdraget. Man kan med letthet høre på lydopptaket at han ikke var forbredt til hovedforhandlingen. Det får være grenser for hva man skal innfinne seg med. Stå på Heidi. Du som slo nock out på Protector i Lagmannsretten, vet hvordan man skal være forbredt som prosessfullmektig i en rettsak.

  2. Jeg har sett saken, den er stygg. Håper De som håndtere Deres spørsmål i i saken forstår at vanlige borgere ikke er juridisk bevandret.

  3. Du får av dommeren 10 ganger mer svar enn jeg fikk, jeg fikk kun et krav, et kort møte, fulgte det, og fikk blankt avslag. Anket til Høyesterett direkte og de skrev tilbake og da først reagerte Ager lagmannsrett med dommeren. Bra du står på, iallefall slik at de neste som kommer får det bedre.

  4. I vores demokrati magter vælgermassen ikke at kontrollere de valgte “politikere”. Grundet almindelig dumhed og sløvhed, plus en faldende moral pullahiiri.dk . Derfor går det galt.

    Jeg har formuleret denne om demokrati:
    Høns vil vælge høns, køer vil vælge køer, idioter vil vælge idioter. Vi vælger nogen der ligner os selv. Så prøv således at se den “OVERBEVISENDE INTELLIGENS” i Folketinget. Det er det vi kommer til at dø af.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.