Brennpunkt: “På politiets nåde” i 2005 — Korrupsjon I

I denne bloggen varsler jeg om advokater og dommere, men jeg har varslet før. I 2004 kontaktet jeg Brennpunkt om mine opplevelser med bilimportør Hagen og politiet som ikke tok affære.

Det ble et program som ble sendt 15. mars 2005.

Etter programmet skrev Brennpunkt en “rapport” om saken, som er utrolig spennende lesning. På overflaten later rapporten som om den handler om metodevalg og slikt, men det er først og fremst en detaljert og dramatisk fortelling om hele prosessen, etterforskningen, møtene med aktørene og den dramatiske slutten. Denne rapporten kan du lese ved å klikke her.

Saken endte ved at bilimportøren ble funnet død på et hotellrom i Mellom-Europa, og dermed ble politietterforskning og rettsbehandling skrinlagt.

I lys av de nyere erfaringene har det atter slått meg hvor urimelig det var at saken ikke ble fulgt opp. Det var jo allerede fremkommet mer enn nok om hvordan politiet var involvert. Hagen døde sikkert en naturlig død — han hadde helseproblemer, og jeg skal ikke insinuere noe annet — men denne saken viste at vi har et system hvor det er mulig for bakmenn å stanse etterforskning som truer dem ved å rydde avveien den forreste syndebukken i rekken.

Lenke til Brennpunkt-programmet.

Her er også en artikkel i Oppland Arbeiderblad om saken.

Én kommentar til «Brennpunkt: “På politiets nåde” i 2005 — Korrupsjon I»

  1. Filmen fra Brennpunkt ble virkelig bra Heidi. Tenk om Brennpunkt kunne lage en ny av hvordan eierskifteselskapene opererer ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.