LIKHETER MELLOM VW OG RETTSVESENET.

Hadde vi for mye tillit til Volkswagen? Hva med tilliten til rettsvesenet?
I 6 år har Hondas ingeniører fortvilt over at de ikke klarte å lage en like ren motor som Volkswagen. Hvorfor kom de ikke på å teste om det var juks?
Både i USA og i Europa er systemet i stor grad basert på egenkontroll og tillit. Og halvhjertet etterkontroll og testing.
Det ligner på forholdene i rettsvesenet. En dommer kan skrive hva han vil i en dom. Særlig dersom en part er ressurssvak. Vi har ankedomstoler, men de kan ofte avvise anken, gjerne basert på “opplysninger” i den dommen som bestrides. Skulle en dom likevel bli omgjort får det ingen konsekvenser for den lavere domstolen.
Men den aller viktigste faktoren er at pressen aldri trekker domstolen i tvil. Pressen kan uttrykke sin forundring en gang i blant, men ikke noe mer enn det.

Everything We Know About the Volkswagen Emissions Scandal

Én kommentar til «LIKHETER MELLOM VW OG RETTSVESENET.»

  1. Det stemmer, svært mange mennesker i Norge har en intuitiv opplært tillit til rettsvesenet og advokatstanden i Norge. Dessverre viser stadig nye erfaringer med domstolene og landets advokater, at det over tid har utviklet seg alvorlige ukulturer som synes å bli debattert svært lite over verken i juridiske kretser, i media eller ute blant folk. Dette har for eksempel ifølge Carl August Fleischer(boken: Korrupsjonskultur, kameraderi og tillitssvikt i Norge http://secure.kolofon.no/index.aspx?docid=78&pid=1972) og mange andre forbilledlig ærlige samfunnsaktører, som fortsatt ikke har evnet å reise nasjonal dagsordendebatt i Norge ennå, ført til enorme rettssikkerhetskonsekvenser og rettspraksiser som sett i lys av universelle menneskerettighets-, rettsstats og rettsikkerhetsprinsipper, er graverende og dypt kritikkverdige. Det er noe av dette du Heidi i dine sjokkerende og belastende møter med rettsvesenet, har møtt på. Og det er dette som er bakgrunnen for at landets ansvarlige maktelitemiljøer MÅ komme på banen for å ta et oppgjør med eksisterende ukulturparadigme som folk flest i Norge forbinder med stater vi sjelden eller aldri ønsker å settes i sammenheng med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.