2 kommentarer til «Trenger vi advokater?»

  1. Dessverre trenger vi fortsatt advokater i Norge, ihvertfall slik situasjonen er nå og endel år fremover. Men, vi trenger ikke advokater som tar skyhøye salær og har grådighet sammen med profesjons- og karrierestatus som viktige motiver. Vi trenger advokater som har ærlighet og redelighet som fundementale kvaliteter og som har har ønske om å hjelpe mennesker og rettsutvikle samfunnet som hovedmotiver! Jeg har de siste årene møtt og snakket med svært mange advokater, samt møtt mange 10- talls borgere som mot sin vilje har vært nødt til å engasjere advokater. Dessverre er midt inntrykk at advokatstanden i Norge er preget av oljealdersyndrom hvor ekstreme salær- og lønnsnivåer mer enn høy kompetanse og individ- samt samfunnsrettsrealisering, er kjennetegn på denne rettsstatshovedaktøren. Men dette kan, bør og MÅ snus! Ellers, og kanskje uansett, får vi la andre profesjonsgrupper slippe til som sertifiserte jurister med rettsadvokat- og prosederingslisens, noe som vil bidra til at de klassiske advokatene i Norge får en sunn og sterkt korrigerende konkurranse.

  2. Vi trenger stadig flere advokater fordi politikerne vedtar nye lover som gjør at vi stakkars borgere gjør oss skyldige i lovbrudd uten å ane det. Antall barnevernssaker har eksplodert. Anklagene hagler, og det genereres tusenvis av rettssaker. Har du skilte foreldre, så kan det være nok til å bli fratatt barnet ditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.