Anbefalingsliste over gode og dårlige advokater

I dag har jeg sittet sammen med et annet offer for ikke bare dårlig advokatarbeid, men regelrett bedrageri.
Det er særdeles skremmende å oppdage at advokaten en har engasjert viser seg å føre saken delvis til motpartens fordel. Dette må vi få en sikkerhet mot. Det sies at en kan klage til Advokatforeningens disiplinærutvalg, men Advokatforeningen er advokaters interesse organisasjon og det er allmenn kjent at “En lar ikke bukken passe havresekken”.
De siste ukene har jeg vært i kontakt med mange som har fortalt om skremmende opplevelser i forhold til dårlige og grådige advokater. 

En mann jeg snakket med for noen dager siden hadde laget et forslag til lister over advokater på samme måte som vi har lister over fastleger og tannleger. Der kan folk skrive sine positive eller negative opplevelser etter å ha vært pasient. På den måten er det blitt tryggere og lettere for folk å vite hvilken lege eller tannlege de kan ønske å bruke.

Slik må vi få i forhold til advokater. Når du skal engasjere en advokat er det ikke som å gå på en markedsplass hvor du kan se hva selgerne har å tilby av varer.

Advokatene kan skryte på seg en masse kunnskap som det viser seg i ettertid at de ikke har eller ikke å bruker.
Vi er etterhvert mange som har advokater som regelrett har mishandlet sakene våre. Med de alvorlige konsekvensene det har fått for våre liv.

Advokattjenester er særdeles dyrt og en risikerer at en blir lurt til å betalt for juridisk bistand som en ikke får. Det fins mange gode og redelige advokater, men dessverre er det ikke slik at alle advokater er det. Disse trenger vi at det blir advart mot. Ved at vi får laget en liste på samme måte som i med leger vil vi kunne anbefale de gode advokatene og advare mot de dårlige. Forhåpentligvis vil dette også skjerpe de advokatene som ser sitt snitt til å tjene raske penger uten å anstrenge seg for å gjøre en god jobb. Samtidig vil de gode og samvittighetsfulle advokatene få mange oppdrag.

En bekjent av meg som er Høyesterettsdommer sa at en ikke måtte engasjere en advokat uten å få vedkommende anbefalt av to personer som uavhengig av hverandre hadde brukt denne advokaten. Det var ikke godt nok å få en advokat anbefalt av noen som kjente vedkommende privat. Advokaten måtte ha hatt oppdrag for dem. Men det er ikke så mange av oss som kjenner folk som har erfaring med advokater og hvordan skal en da kunne finne hele to forskjellige som har brukt en og samme advokat? Men denne Høyesterettsdommeren som gjennom sitt virke hadde erfart mange advokater, var bestemt på at det måtte en sjekke for å være trygg.

Det er faktisk helt påkrevet med en slik liste slik at vi kan finne frem til de advokatene vi kan stole på.
Jeg snakket med Advokatforeningen om dette. De sa at det var private som hadde satt igang listene med leger og tannleger.Ellers ba de meg kontakte Forbrukerrådet om de kunne være behjelpelig.

4 kommentarer til «Anbefalingsliste over gode og dårlige advokater»

  1. Jeg har nettopp tilbakelagt en yrkesskadesak hvor advokaten belatet meg for over kr.800.000 uten å oppnå noe.Han brukte 3 1/2 år på dette.Jeg har akkurat sendt klage til Advokatforeningen om saken.Skulle gjerne gått til avisene med dette,men trenger hjelp.Det var ikke måte på hvor god sak jeg hadde.Det viste seg at jeg ikke hadde en sak i det hele tatt.Jeg har meget god dokumentasjon.

  2. Vi har også en sak hvor penger blir brukt opp fort av advokater .. Vi har fått støtte fra banken meg egenandel.. og dette er som honning for bier for våre advokater.. Vi blir melket ut for penger mens litte framgang i saken ble gjort.. Vi har også godt sak med dokumentasjon i form for bilder., e poster ,sms, vitner, og hus som dokumentasjon (dette er vell byggesak) Vi taper penger, tid, påført mye stress som er påvirket våre liv sterkt, og sitter fortsatt med hus som har masse feil.. taksert til 380.000kr i feil, mangler og skader.. Hva gjør vi? Hva kan vi gjøre.. dette er ikke lett og vi tviler på Norsk rettssak.. fins det rettferdighet ? Vi har fått følelse at kjeltringer begynner å herske over dette landet.. Og feier 17mai med største flagg.. ikke rart når de lurer til seg penger og bra velstand med å ‘lure’ andre ..

  3. I 2016 trengt jeg en advokat for å bistå med provokasjon (tillgang på bevis) og jeg engarsjert en Advokat Rene Stub Chrisitansen nå i Drammen. Han provosert for bevisene som jeg trengt for å dokumentere mitt krav mot Salita tolke og translatørtjeneste AS. Oslo tingrett skrev til han et brev om at retten hadde ikke tatt stilling til provokasjonene men om han vil opprethold det måtte provosere på nytt. Fristen var satt men han provosert ikke på nytt. Saken måtte ende i et rettsforlik som han ment da og etter at den kunne angripes med en anke. Rene Stub Christiansen er nå saksøkt i Drammen tingrett. Han mener å ikke forstå hva saken dreier seg om via sitt forsikringsselskapet AIG Europe Ltd. Sælar listen viser et angivelig krav på 50 650, 37 kroner uten moms. M-ed moms har han oppgitt 63 314.00 kroner. Legg merk til dette. Han har mottatt fra min konto i banken 19 842 fra mitt kreditkonto den 24.06.2016 11 407,00. Den 15.09.2016 fikk han overført fra Salita tolke og translatørtjenet 30 400 kroner uten min samtykket. Dette utgjøre til sammen 61 649 kroner. I tilsvar for Drammen tingrett mener han å ha et krav på 35 002 kroner. Drammen tingrett og AIG mener at de forstår ikke saken og krever prosessfullmektig. Kjennelsen er anket og skal til retten Borgarting lagmannsrett i sak nr. 19- 134385TVI-DRAM. PASS FOR DENNE MANNE. Han tar oppdrag fra døveforbundet. Norsk advokater bruker nå tvisteloven § 3-2 for å overkjøre klienter som bringer dem inn for domstolen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.