Viktig å kjøpe forsikring før en engasjerer advokat?

Jeg fikk dom i lagmannsretten for at min advokat ikke skulle ha betaling. Han hadde mishandlet min sak til de grader. Men jeg hadde betalt et forskudd, og det nektet advokaten å betale tilbake.

Nå er jeg nødt til å saksøke ham.

Hvis du har en boligforsikring, har du også rettshjelpsdekning. Men dersom tvisten gjelder advokatsalær, da gjelder ikke rettshjelpsdekningen. Der har forsikringsselskapene sikret seg et unntak i forsikringsvilkårene. De dekker ikke tvister om advokatsalær.

Hvor står vi da?

Bør folk tegne en egen forsikring før de engasjerer en advokat? Kjøpe en særforsikring i tilfelle det blir tvist om salæret?

Tenk deg hvis du leverer bilen din til et lakkeringsverksted for omlakkering, og får den tilbake med gjenlakkede vinduer og speil. Betaler du da regningen uten å kny? Du kan ikke kjøre bilen med gjenlakkede vinduer. Sett at du nekter å betale for jobben. Verkstedet mener at du må betale selv om resultatet ikke ble helt som du hadde forestilt deg. Verkstedet sier at de har brukt mye arbeidstid og de har hatt utgifter til innkjøp av lakk. Dessuten har de ikke lakket over lyktene. Du nekter fortsatt å betale, og verkstedet saksøker deg med krav om betaling. Da kan du gå til ditt forsikringsselskap og få dekket utgifter til advokat som skal forsvare deg.

Du får rettshjelpsdekning ved tvist om betaling av andre tjenester, men ikke ved tvist om betaling av advokattjenester.

Én kommentar til «Viktig å kjøpe forsikring før en engasjerer advokat?»

  1. Jeg har hatt eiendomsmegler fra Privatmegleren“Ålesund, Hanne Vadset Knotten fra Skodje. (Vi kjenner hverandre, hun oppvokst som min nabo). Viktigste for henne var å få min signatur på alle sidene i oppdragsavtalen, noe hun siden har benyttet å true meg med. Deretter ble hun sittende på raua – uten å gjøre noe som helst.
    Fotografen hun benyttet, en ved navn John-ett-eller-annet med helt kjedelige bilder fra salgsobjektet, (sammenlignet med bilder som konkurrent Krogsveen gjør) Fotograf-John saboterte bilder av sjøutsikten! Bildet som ble brukt i salgsoppgaven fra PrivatmeglerenÅlesund måtte jeg selv ta! Hanne Vadset Knotten leverte ikke! Hun solgte ikke! Ei skummel dame. Uten å konferere med meg hadde hun betalt takstmannen “for meg” – Takstmann sendte inkassovarsel FØR leiligheten hadde blitt publisert på finn i fjor høst. Ved sjekk i Brønnøysund ser man at takstmann Sverre Asprem har særdeles lite å gjøre i Møretakst. Mon tro om Møretakst ved akkurat ham gamle gubben ble brukt fordi Hanne Vadset Knotten kjenner ham? Og forsøkte hjelpe ham med inntekt? Det var h u n som megler som bestilte akkurat ham; Asptrem – fint at hun betalte for oppdraget h u n bestilte! Etterpå sendte hun inkassobyrå på meg da jeg nektet betale noe hun selv hadde bestilt i megleroppdrag hun ikke leverte på – Da det ikke nyttet, har hun saksøkt meg i Forliksrådet for en jobb hun ikke utførte, og som nå har steget til kr 17000. Hanne Vadset Knotten rir ikke når hun sadler – laaandryge prosesser i Privatmegleren Ålesund, som fremdeles utrolig nok ledes av Hanne Vadset Knotten, den eneste eindomsmegleren i Ålesund som MÅ ha advokat Reidar Andresen som styreleder, fordi hun selv, lederen; Hanne Vadset Knotten har mangelfulle kunnskaper om eiendomsmegling. Vist flere ganger. Blant annet fikk Hanne Vadset Knotten Finanstilsynet på besøk i 2019, som ville stenge kontoret Hanne Vadset Knotten leder i Privatmegleren Ålesund. Hun ble reddet fra nedleggelse av advokat Reidar Andresen – som altså nå har inntekt på + 5 millioner pr. år – også takket være jobben han har fått som takk fra Privatmegleren Ålesund. Det heter at de bare er venner…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.