Hvor kom motet fra?

Mange har lurt på hvorfor bloggen heter: Jeg er ikke redd for bjørner.

Å stå alene opp mot bjørner er ikke å spøke med, men det er heller ikke bare bare å stå opp og være selvprossederende i retten og ha erfarne advokater som motparter.

I TV-progr­ammet Vårt lille land fortelles det bare om én rettssak, saken mot Protector eierskifteforsikring. Men parallelt med hussaken hadde jeg også leirsaken hvor adv. Østberg var min advokat. Hussaken og leirsaken gikk parallelt. Etter at hussaken var oppe i tingretten hadde jeg ikke lenger penger til advokat og ble nødt til å føre saken min selv. Ikke nok med at jeg hadde disse to store sakene, men etter rettssaken i leirsaken krevde adv. Østberg meg for et uberettiget salærkrav.

Når en står overfor bjørner er det noe som heter: STAND YOUR GROUND. Denne treningen viste seg etterhvert å være svært viktig for meg som selvprosederende.  Treningen og sparringen med bjørnene ble avgjørende for at jeg senere skulle bli i stand til å stå løpet og våge å være selvprossederende mot endeløse uredeligheter fra både advokater og flere dommere.

Dette er nå blitt til det sentrale poeng i Vårt lille lands TV-program. De har bare tatt med hussaken fordi et slikt TV-program blir bedre ved å forenkle. Det var også flere forskjellige bjørner som kom til Olivers boplass, men Tv2 valgte å legge programmet rundt en bjørn for å gjøre det lettere for seerne.

I denne bloggen har jeg valgt omvendt. Jeg har konsentrert meg om leirsaken og om salærsaken som jo er avledet av leirsaken.

https://www.facebook.com/vaartlilleland/videos/2129330633987679/?t=0

Programmet vises første gang søndag 7 oktober 2018 kl.22.15 på TV2

PROGRAMMET GÅR I REPRISE lørdag 13. oktober kl.16.30 på Vårt lille land, TV2.
De som abonnerer på Sumo kan også se programmet der.

9 kommentarer til «Hvor kom motet fra?»

 1. Du er en fantastisk tøff og redelig dame Heidi og et godt forbilde for oss andre som kjemper mot urett fra advokater og domstolen. Det kreves mot og kunnskap for å gå uredelighet i mot og det har du virkelig klart med glans. Jeg forstår at ditt møte med bjørnene i Alaska ga deg erfaringer som du har brukt på veien, selv om dette sannsynligvis bare var “barnemat” i forhold til det du og mange andre møter, når en står opp mot uretten som skjer i advokatbransjen og i norske domstoler. Gleder meg til å se Vårt lille land på søndag 🙂 og videre samarbeid for en bedre rettsikkerhet for alle.

 2. Advokater ønsker deg vel ikke godt etter at dommen har slåttfast at en advokats krav kan settes til 0.00 kroner hvis de ikke har gjort jobben. Jeg tror at dette har gitt det motet for å kjempe videre for andre. Takk for sin kamp som er våres også.
  Advokater som er som Østberg fortjener ikke livets rett. Advokaten som vi tror på og som vi må gi tilliten til og svikter oss mens de krever penger de ikke har jobbet for fortjener ikke livets rett. En av dem er advokat Rene Stub Christiansen i Drammen.

 3. Wow – litt av en intro! Gleder meg til å se programmet på Tv2!
  At du i det hele tatt valgte å dra langt inn i bjørneland sier litt om hva du må ha mentalt i bagasjen, og at du valgte å dra dit og være der helt alene, sier mer. Og at du ikke lasset med deg skytevåpen – slik enhver annen vel ville gjort… Tja, de eneste som gjør slikt er nok folk som det ikke finnes så mange av i våre dager, selv ikke blant mennesker som lever i langt mer bjørnerike områder enn det vi gjør her i landet..

  Til gjengjeld er vi velsignet med så mye annet. Eksempelvis adokater som med sulten lommebok men glatt hjerte smadret ditt Livsverk.
  Det er så kynisk, så ubehjelpelig stusselig og smålig. Rart slike ikke blir stilt personlig ansvarlig for å rette opp igjen skaden de påfører andre. Etter å ha tapt i retten! Skulle rett være rett burde advokat Østberg og hans advokat (…!) skaffet til veie beliggenhet for ny leir og egenhendig gjort alt det arbeidet som i sin tid ble gjort, for å sette alt i stand slik det var frem til da han kludret det hele til. Og at han trodde at han ikke bare skulle ha betalt for overgrepet, men endog skrev regning med gaffel! Kjære vene, takke meg til å heller møte en svartbjørn i de dype skoger enn slike folk…
  ( I ettertankens lys. Hadde jeg vært i han ville jeg rimeligvis gjort som han. Han anket til høyesterett etter å ha tapt så det sang, idet de kvinnelige dommerne ga han en tommel ned. Ingen kvinner er frimurere. Så hadde jeg vært han ville jeg vel ha håpet på å treffe på en behjelpelig frimurerbror lenger opp i rettsystemet.)

  Husker du fortalte at det siste du og faren din snakket om kvelden han døde, var om Villmarksleiren du planla. Ikke bare var den ditt Livsverk, men i tillegg dekket den helt åpenbart et indre behov vi i dagens samfunn har skrikende mangelvare på.- Slett ingen dårlig kombinasjon!
  Som du selv sier på nettsiden til Villmarksleiren: «Gjennom denne leiren ønsker vi å uttrykke vår respekt og beundring for de grunnleggende verdier og egenskaper mange urbefolkninger fremdeles bygger sine samfunn på. Mye av dette er viktige egenskaper og holdninger vår kultur har kastet ut med badevannet i vår streven etter økt materiell levestandard.» https://www.villmarken.no/index.htm

  Villmarksleiren virket som den traff en bredere målgruppe enn jeg først kunne tenke meg. Innen jeg har tenkt en del på det. Jeg for min del er nok dessverre ikke i stand til annet enn å blekt gjengi inntrykk fra urbefolkning fra rundt omkring på kloden som man der fikk servert rundt leirbålet. Det gjør seg bedre når ting er selvopplevd.
  Men jeg har selv mange ganger sett mennesker bli helt andektige når de har sittet bare en liten stund rundt bålet i en tipi. Det er en meget spesiell opplevelse – for noen av de mest oppkavede sivilisasjonsbeboerne blir det nesten litt for sterkt å plutselig komme seg selv mye tettere innpå livet. Intenst avkoblende. Svært koselig. Det anbefales.

  Jeg savner leiren. Den var virkelig helt fabelaktig! Nydelig beliggenhet uten høyspentledninger og annet uvedkommende rusk i øyekroken. Hadde jeg hatt mulighet hadde jeg seriøst vurdert å høre med deg om du skulle ønsket en slags sponsor, en som kan gjenåpne Villmarksleiren. Da ville jeg nok spurt deg om det over en kopp kaffe, helst rundt et bål. Da ville jeg sagt litt om om våre og andres liv sett i historiens og evighetens perspektiv, om hva og hvorfor prioritere aktverdige handlinger – . En gang så jeg et maleri av Supermann med en snakkeboble hvor det stod ”Det finnes ingen problemer, bare muligheter”. Men jeg for min del er dessverre ubemidlet, og har så vidt jeg vet ingen rik onkel i Amerika.

  Etter å ha blitt mer kjent med deg, gjennom flere år, er det ikke så overraskende at du dro alene og ubevæpnet inn i ødemarken. – Kom forresten over et todelt radioprogram med deg, fra den gang skisporene var dypere og stjernene skinte klarere:

  Alaska! Norsk kvinne blant eskimoene. Rapport fra P1s Alaskaekspedisjon. Program 38.
  https://www.nb.no/nbsok/nb/18399ee80c6d6d30b7fa40f7a04c7b90?index=20

  Alaska! Med bleier og fly blant eskimoer. Rapport fra P1s Alaskaekspedisjon. Program 39.
  https://www.nb.no/nbsok/nb/0c52fc36b847b2b5b917cac2c1547d83.nbdigital?lang=no

  «Den som har mye er jo bare et bevis på at han ikke kan dele!»

  🙂

 4. kjenner ingen andre som fortjener som deg Heidi Turid å komme på vaart lille land – og skavlan – og nytt i uka, dax18 og alt som måtte være å opptre på!! inne i deg er du medfødt sjaman, tipper jeg – slik som du hamler opp med bjørner på både fire og to ben. lykkelykke til med livet videre. du er en sann VINNER! 🙂

 5. Dette blir litt tragikomisk hele greia. Blir litt smålig å henge ut advokater med navn. Lite profesjonelt. I tillegg er det et uttrykk som heter «kun en dåre fører sin egen sak».

  1. Svar til anonym – Annet…..
   Advokat Østberg har en rettskraftig dom på seg og er derfor ikke anonym. Dommen er offentlig tilgjengelig for alle og til skrekk og advarsel for de som skulle tenke på å engasjere denne, i beste fall, udyktige advokaten. Heidi gjør en kjempejobb for å bidra til at andre skal slippe å måtte få sakene side ødelagt, av en advokat som ikke fremstår å ha evner i den retning overhode. Tror du er uten grunn at advokat Østberg tapte saken som han anla mot Heidi vedrørende salær han mente seg berettiget til? Når du først er å stor på “ord og utrykk”, så er det vel et utrykk som heter ” Det er bare feiginger som kritiserer andre anonymt.”

 6. Jeg husker tilbake, da jeg og Åse kom kjørende innover til deg. Det røde huset ditt lå der i skogen. Jeg hadde kommet i kontakt med deg etter at jeg tilfeldigvis kom over en facebook side. Der folk kunne gi hverandre tips og råd etter at de var lurt i bolighandel. Jeg lærte så utrolig mye av deg om det å være selvprosederende i retten. Takk for den inspirasjonen du ga meg. Du er utrolig tøff og modig Heidi. Du var utrolig modig der du sto opp mot denne store brunbjørnen. Det var et flott program, Vårt lille land:-)

 7. Takk for at du deler din historie i «Vårt lille land»! Fantastisk måte å vise hvordan mennesket kan ta i bruk egen styrke fra en situasjon/erfaring overført inn i nye sammenhenger. Lykke til videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.