Sluttinnlegg

I dag må jeg begynne på sluttinnlegget. Jeg fikk brev fra dommeren med pålegg. Det må være ferdig til mandag.

Men hva skal det inneholde? Enrique Perez- Terron, som var den som hadde gått igjennom regnskapene før rettssaken og skulle ha vitnet om resultatet av gjennomgangen, har vært snill og brukt av sin tid til å hjelpe meg. Han slår opp i tvisteloven og leser høyt:  “Sluttinnlegget skal kort angi den påstand, de påstandsgrunnlag og de rettsregler som påberopes, og de bevis parten vil føre”.

Påstand, det er greit. Påstanden er at jeg ikke må betale. Frifinnes, kalles det.

Men påstandsgrunnlag, det er alle grunnene til at jeg ikke har plikt til å betale. Det er alle feilene adv. Ø har gjort. Sist vi skrev om dette, brukte vi mange dager på å korte ned fra 27 til 18 sider – så massivt er det med feil.

Hvis jeg skriver kort i sluttinnlegget, så kan dommeren kanskje stoppe meg under hovedforhandlingen og si at det jeg snakker om nå, det står det ikke noe om i sluttinnlegget. Hold deg til det saken handler om. Men hvis jeg skriver utførlig, så bryter jeg loven som sier at jeg skal angi kort. Hva som skjer da, det vet jeg ikke.

Hvordan gjør jeg dette? Jeg får prøve å være konsentrert og skrive komprimert, og håpe det beste. Men uten hjelp fra venner, går det ikke, for selv om jeg har sans for språk og logikk, har jeg hele livet vært belastet med både dysleksi og ADHD.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.