Hvis 4% sier de bestikker, hvor mange fler gjør det? Og hvor mange bruker i stedet kontaktnettet?

Artikkel i e24.no: “Én av 25 sier de har betalt bestikkelser til norsk rettsvesen.

En av 25 innrømmer dette. Kan det være enda flere?

Vi er mange som opplever dommere som unnlater å nevne viktige bevis som er ført og så lar de være å gi noen forståelig begrunnelse for det de er kommet frem til.

Ja, hvordan forhindrer man “kampfiksing” og korrupsjon i det norske rettsvesenet? Innen idretten bruker de mye resurser på dopingtester Er det noen grunn til å tro at korrupsjonen ikke har utvikle seg i rettsvesenet, når det er ingen kontroll og ikke noe ris bak speilet?

<p><b>BESTUKKET:</b> 3 prosent av de spurte i en ny undersøkelse sier at de har betalt bestikkelser i kontakt med offentlige institusjoner og tjenester det siste året.<br/></p>

4 kommentarer til «Hvis 4% sier de bestikker, hvor mange fler gjør det? Og hvor mange bruker i stedet kontaktnettet?»

 1. Interessant. Har en sak i Rana, der det var umulig å forstå hva som foregikk i kulissene. Et skifte som en oppegående bostyrer kunne gjennomført på et par tre timer ble gjort til en stor og uoversiktlig sak. Jeg ble utsatt for de groveste beskyldninger, men da jeg dokumenterte min uskyld, grundig og med vitner tilgjengelig, sa MIN advokat: “Drep meg, men ikke med dokumentasjon!” Dette +++burde vært gptt etter i “sømmene”. Sviket mot meg som klient skjedde alt mens han håvet inn høye salær +++ fra min advokatforsikring. Min tillit til norsk rettsvesen er etter denne saken lik 0! Her er ingen rettssikkerhet.

 2. ….og MIN advokat sa angående barnets egen rettsak : “at sannheten har ingenting i en rettsal og gjøre !”
  ?
  ?
  ?
  -ja da ble det flott for barnets egen rettsak !
  Hun tapte – for det handlet ikke i det hele tatt om Hennes sak – den hun ville føre : det handlet kun om og sverte meg !

  Alt tatt helt ut av kontekst …. og ja ,vi kjenner til alt dette nå…

 3. Det er forstemmende å lese kommentarer som de over. Det er lett å tro at de er skrevet av mennesker som er en smule forstyrret og/eller ubegavet og tenke at de nok fikk som fortjent og at rettsvesenet nok er på stell. Jeg vet ikke hvem personene i kommentarfeltene over er, men jeg får lyst til å si at etter å ha vært innom domstolen med egen sak (som for øvrig gikk “bra”), og etter noen runder som tilhører i andres saker, konstaterer jeg at jeg tror på dem og forstår, og er enig i innholdet. Troen på at vi har et velfungerende og rettferdig rettsvesen har vært en smertefull illusjon å miste! Det er også overraskende mange mennesker man støter på på sin vei, som har erfart det samme i en eller annen variant. Vi snakker om en lang rekke desillusjonerte samfunnsborgere som har vært oppflasket på troen på det gode, at ærlighet varer lengst, og med rettferdighetskravet foran på pannen, men som har gjort erfaringer som de over. Tenker jeg dem samlet, ser jeg for meg en stor, sovende bjørn som, hvis den vekkes, kan slynge ut sitt raseri, og ve den som da er i nærheten. Problemet er at de som har opplevd dyp urett har blitt skadeskutt og handlingslammet. Og vi andre som har klart oss, ser hvor tilfeldig det hele er og at det kun i liten grad finnes noen målestokk som kan kalles sannhet og rettferdighet hos de som skulle forvalte den for oss, men grådighet og maktbegjær og skalting og valting med menneskeskjebner.

  1. Camilla,
   det du sier kan jeg til det fulle også bekrefte, slik bare har det blitt etterhvert som norsk samvittighetskultur har smuldret bort, vannet ut – med for mye penger mellom hendene og – import av andre kulturer der løgn og bedrag er hverdagen.
   Dagens generasjoner av fremmedkulturer sitter i dag i styre og stell, som dommere, som advokater – og blir stadig vekk – heldigvis – tatt med buksa nede. Da jeg vokste opp, var der ingen av 3 personer som kastet eller knuste sin mobiltelefon når der kom en ny modell – i dag så gjør 2 av 3 dette, leste jeg nettopp. Å drive svindel er i dag helt ålright liksom, det har blitt standarden etterhvert som kirken har godtatt dette.
   Jeg har også opplevd rettssaker, der dommer burde klubbet ned innlegg som har vært meget uverdige og ærekrenkende av uskyldige personer – og av advokater – håndplukkede legdommere – som aldri burde sitte i slike posisjoner. Så Norge per 2016 har null og skryte av, det er et av verdens mest korrupte land. Vår frontfigur BB, som flyr verden rundt og deler ut penger, har vel vett nok til å gjennomføre at giveren skal ha 50% tilbake til sin egen konto?. Det gjøres av de fleste andre, så Norge er sikkert ikke noe unntak. Å lese i dag i media, så blir mye av det delt ut til tidligere UD ansatte med rett medlemsbok. Heia Norge i rødt hvit og blått.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.