Brev til justisdepartementet

Marius Reikerås har sendt et brev til Justisdepartementet med spørsmål om forskjellsbehandling i rettsvesenet, med link til denne bloggen. Vi er mange som nå er spent på svaret.  Her er brevet:

Marius Reikerås
18. mars kl. 11:41 · Bergen, Norway
Den uakseptable forskjellsbehandlingen i det norske rettssystem.

From: marius@reikeras.no
Date: Fri, March 18, 2016 11:35 am
To: postmottak@jd.dep.no
Kopi: Offentlig.

Til de det gjelder i Storting og regjering:

Den uakseptable forskjellsbehandlingen i det norske rettssystem.

Jeg er en av veldig mange som opplever menneskerettssaken Anders Behring Breivik har anlagt mot staten, som en hån mot alle oss som kjemper mot i det norske rettssystem.

Vi bevitner en forskjellsbehandling som er fullstendig uakseptabel.

Breivik får altså sin sak til å gå over fire dager, og hvor saken er
fullfinansiert av staten.

Så for å være sikker på at dette er rett, spør jeg:

1. Betaler han rettsgebyr?
2. Har han innvilget fri sakførsel?
3. Vil staten kreve saksomkostninger av ham, dersom han taper?

Grunnen til at jeg spør, er fordi jeg kjenner veldig mange som er hardt rammet av statens menneskerettsbrudd, og som aldri er i nærheten av å oppnå de rettslige privilegerer som massemorderen åpenbart har tilgang til.

Bare får å få opp en ankesak i lagmannsretten har en jeg vet om, som knapt har til “pålegg på skiva” etter å ha blitt utsatt for gjentatte overgrep fra staten, fått en faktura på 25 800 kroner! For en dag i retten!

Og hvor det settes en svært kort frist for å betale. Og dersom man ikke
klarer å betale i tide, blir saken automatisk avvist.

Dette er virkeligheten mange mennesker kjenner seg igjen i.

Så hvordan mener staten at vanlige folk skal få prøvd sine
menneskerettskrav, når selv rettsgebyret bidrar til å ruinere folk med
svak økonomi?

Jeg gremmes over hvordan staten behandler sine egne, når vi ser hva slags
privilegier terrorister som Breivik og Mulla Krekar har tilgang til.

Det er en skam. Intet mindre.

Ikke rart at vi trenger all den støtte fra verdenssamfunnet vi kan få, for
å få fokus på urettferdigheten som råder i dette landet.

Se for øvrig vedlagte link:

En hån

Bergen, den 18.3.16

Marius Reikerås

5 kommentarer til «Brev til justisdepartementet»

  1. Hei.Jeg støtter meg til Marius Reikerås sin uttale om rettssystemet. Jeg har mang en gang tenkt at en morder får bedre rettssikkerhet ,enn min vakkre datter som ikke engang får bli hørt, på sin uttale, om at hun ville bo med meg!
    Jeg har ikke fått komme med vitne utsagn engang,å aldrig få kommentere spørsmål og utsagn fra motpart i saken. Det som ble meg fortalt var at rettsaker er forhånds bestemt! Da er det jo ikke flax for meg å ha de verste korrupte motparter full av løgner da,for jeg blir ikke engang spurt?

  2. Marius, Marius. Jeg er så takknemlig for at vi har en frontkjemper som han. Staten forgriper seg på egen befolkning slik de holder på. Én gang trodde jeg at Norge var et av verdens beste land å bo i. Jeg var naiv. Dum og indoktrinert. Nå vet jeg bedre. Og jeg er bare flau. Skamfull og sint.

  3. Hei!
    Jeg ser også nødvendigheten av at landets politiske, juridiske og øvrige rettsstatskompetente ledere som virkelig ønsker en høyest fungerende rettsstat hvor verdier som høy kompetanse, ærlighet, uavhengighet, likhet for loven(uansett kapital- og øvrig makt) og likeverdighet, nå kommer på banen for å sikre at disse Grunnlovsverdiene realiseres i vårt rettssystem og i alle våre rettslige instanser fra bunn til topps. 1000vis av historier fra den senere tid, som er bygget på dokumenterbare faktum, forteller om en rettssikkerhet i Norge innen flere bransjer og fagområder, som er under enhvert kritikk og langt fra en rettsstat og et demokrati som Norge verdig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.