logo Villmarksleiren

Referanser, rådet og støttepersoner

 

- Forsiden

- Om Villmarksleiren

- Firmaturer

- Turistturer

- Turer for institusjoner

- Events

- Teambuilding

- Julebord

- Kick-off

- Møter og konferanser

- Selskap og bryllup

- Overlevelseskurs

- Villmarkskurs for lærere

- Utendørsaktiviteter

- Matservering

- Overnatting

- Foredrag

- Utleie av Villmarksleiren

- Spørsmål og svar

- Referanser

- Kontakt Villmarksleiren

- Om Heidi Dammann

- Gjestebok for Villmarksleiren

- Kart over Villmarksleiren

 

 

 


Trond Viggo Torgersen, lege og programleder

Trond-Viggo TorgersenVillmarksleiren til Heidi og Rein Dammann er helt spesiell. Jeg husker mitt første møte med denne urlandsbyen. Gjennom trærne så jeg først vannet, så ett indianertelt. Og så ett til, før hele leiren åpenbarte seg. Ved et svaberg lå to stokkebåter fortøyd. Min første tanke var: Denne leiren må jo ha ligget her bestandig.
Jeg sitter på reinskinn ved bålet og hører Heidi Dammann fortelle. Deres liv blant Alaska-eskimoer sier noe om ektheten og naturånden i disse to menneskene. Vi ser det på selve leiren. Her er alt ekte, bygd på den gammeldagse måten. Jeg føler en etterlengtet ro sige innover meg. En ro vi altfor sjelden opplever i dag.

Øystein Dahle styreleder i Den Norske Turistforening
Øysten Dahle er også styreleder i Worldwatch Institute i Washington
og tidligere viseadm. dir. i Esso Norge.

Øystein DahleHeidi og Rein har en bakgrunn som har gjort det mulig for dem å bygge en helt spesiell leir, tilpasset naturen og dens muligheter. Deres opphold blant eskimoer i Alaska har lært dem hvordan teambygging skjer i praksis. Eskimoene ville ikke overlevd uten godt samarbeid. Denne kunnskapen gjør Heidi og Reins teambygging helt spesiell. Og som de naturmenneskene de er ønsker de rett og slett at vi alle skal få øynene opp for hvodan vi kan - og bør - bruke naturen.

 

Trond-Viggo Torgersen og Øystein Dahle

 

Følgende personer støtter opprettelsen av Villmarksleiren og henstiller til bevilgende myndigheter og aktuelle sponsorer om å gjøre sitt til at dette kan realiseres.

Arne Næss sr.
Liv Arnesen
Helge Ingstad
Ivar Egeberg
Tove Strand (den gang Gerhardsen)
Monica Kristensen
Nils Christie
Vega
Simon Flem Devold
Aina Edelmann
Edwin Thorson

Villmarksleirens råd:

Trond Viggo Torgersen
Øystein Dahle
Erik Dammann
Mosse Jørgensen
Kjell Terje Ringda

 

Tilbakemeldinger:


Renors sjef, Tom Berntsen:

«Det beste vi har vært med på!»
«Mange hos oss har vært med på en god del arrangementer tidligere, men alle var enige om at opplegget til Heidi og Rein var det beste vi har vært med på.Vi ønsket å prøve noe nytt, og vår «testgruppe» fikk svært mye igjen for opplegget i Villmarksleiren. Vi bestemte raskt at vi ville ha alle våre avdelinger med på dette. Dette har den enkelte ansatte og firmaet svært godt av!»


Nordeas sjef på Lillehammer, Pål Sjetne:

«Alle kom hjem som vinnere!»
«Vi ønsket et opplegg innen team-bygging som var litt utfordrende, men ikke mer enn at alle skulle greie å henge med. Da vi presenterte opplegget internt var mange svært skeptiske. «Skal vi ut i villmarken?» Mange var nok litt redde for at dette ville bli for «tøft» for dem. De fleste hadde lite villmarkserfaring. Men frykten viste seg helt ubegrunnet. Dette var flott og lærerikt! Jeg merket en helt ny tone på arbeidsplassen etterpå. Folk var opprømte og hadde en «ny giv». Folk uttrykte også at de ble så godt tatt vare på av kurslederne Heidi og Rein. Alle kom tilbake som vinnere!»Banksjef i DnB NOR, Lars Vonheims tilbakemelding:

Hei igjen Rein, Anna, Tonto og alle dere andre !
Takk for sist og tre fantastisk dager i Villmarksleiren. Seksti medarbeidere fra DnB NOR rykket inn i Villmarksleiren en søndag ettermiddag i strålende vær. Seksti personer fra tidlig i 20 åra til over 60 år hvorav mange ikke hadde hilst på hverandre tidligere. Dette var starten på viktigste prosjektet i personmarked i banken de neste månedene og en viktig begivenhet for oss. Som leder for gjengen kom jeg med mange sommerfugler i magen, stor ydmykhet for deltakerne som hadde stilt opp 100% og respekt for oppgaven dere sto overfor med å hjelpe oss til å bygge lagånd og å få oss til å jobbe sammen som et team mot felles mål. Det er bare en ting å si : Det ble en kjempesuksess ! Det plaskregnet fra natt til mandag til vi dro tirsdag ettermiddag, og seksti personer innebærer mange ulike personligheter som skal dele telt, utedo og vaskevannsfat. Mye lå til rette for at dette skulle gå galt. MEN nei, ikke en klage, bare positive kommentarer og masse latter. Ikke tvil om at målsettingen med kick offet ble mer enn oppfylt. Nå vet vi at vi kan. Vi skal bli best. Dere fikk masse skryt under samlingen, og også nå en uke etter er inntrykket det samme. Serviceinnstillingen deres, måten deres ledet oss gjennom barfotgange i blinde, stokkbåtpadling og gåpåvannet-øvelsen og ikke minst maten var en suksessfaktor. Lykke til videre, og vi er seksti stykker som håper at vi ses igjen. Nå har jo dere vist at dere kan også !
Hilsen Lars


Fjell og Fjord Konferanser

I Fjell og Fjord Konferanser AS, som undertegnede etablerte for 10 år siden, har vi latt oss imponere av det fantastiske anlegget som ildsjelene Heidi og Rein Dammann har bygget opp. Stedet bærer preg av et ekte initiativ og en entusiasme som jeg etter 15 års erfaring innen reiselivsbransjen, sjelden har sett maken til. Opplevelsene man får i selskap med Villmarksleiren og dens initiativtakere, gir påfyll for kropp, sjel og sinn! Villmarksleiren fortjener de varmeste anbefalinger for et lokalt initiativ som bidrar til positiv vekst innen reiselivsnæringen!

Med vennlig hilsen
Fjell og Fjord Konferanser AS
Anne-Lise Amundsen
Daglig Leder


Ole Emil Holth, 2013 Skjetten
E-mail: o.holth@krogstads.no

Jeg ville ha en litt "annerledes" 60 års feiring og det ble det !! Det var ca. 45 gjester som møtte opp på Lillestøm stasjon for buss videre til Villmarksleiren. Det var deltagere i mange aldre og vektklasser og man ante en viss skepsis hva man gikk til (årets første snø kom samme dagen). Vi ble godt mottatt av Heidi og Rein Damman med rødvinstoddy og litt å bite i. Samling rundt bålet - tørt og fint på reinskinn, under presenningtak. Lettelsen var tydelig hos enkelte. Heidi og Rein fortalte spennende historier om sitt 2-årige opphold i nord-Alaska. Ingen A4 tilværelse! Erik Tandberg hadde også tatt turen til "villmarken" og holdt et særdeles interessant innlegg om romfart/astronomi. Deretter bar det ut i skogen til div. aktiviteter. Nå var det på det nærmeste blitt mørkt. Aktiviteter som "nettet" (der alle skulle gjennom, høyt eller lavt), arrangering av planker for å få alle over vannet (spennende, med snøslaps, glatt og mørkt - men alle kom vel over) og trampolinen krevde teamwork. Alle kom vel over vannet og derfra var det bare en vei tilbake - løypestreng over vannet i stummende mørke! Så bare fakler på andre siden. Moro! Etterpå ville de fleste tilbake for en tur til. Trampolinen var også - ikke uventet - en suksess. Alle gjestene holdt en stor presenning. Vi satte oss oppå etter tur og spesiellt de letteste fikk en bra luftetur. Deretter middag (inne i teltet). Kokken har definitivt sin del av æren for at alt var så vellykket. Det var godt å komme inn i varmen med mat og drikke og stemningen sto i taket. Det var mye sang og gags og det ble beklaget sterkt av mange at bussen kom altfor tidlig (til tross for at han kjørte seg bort, ødela speilet og ble tre kvarter forsinket). En stor takk til Heidi og Rein for et velsmurt og spennende opplegg. Kan anbefales ....! Ole Emil Holth Skjetten


Gørild Henriksen
E-mail: gorild.henriksen@sgfinans.no

Takk for en kjempefin ettermiddag i oktober. Jeg sto som arrangør og hadde invitert kollegaer på avdelingen til en ettermiddag ute i det fri. Ingen hadde fått informasjon om hva som skulle skje bortsett fra at vi skulle være ute. Jeg har alle med meg når jeg sier at dette var en opplevelsesrik ettermiddag der mange av oss fikk tøyd våre grenser under god veiledning av dyktige og behagelige instruktører. Konkurranseinnstinktet var også på topp. Kjempeartig. Og så avsluttet vi med deilig mat og god vin. Trubaduren "ga alt" og det gjorde vi også.....Ingen hadde lyst å avslutte. Anbefales på det sterkeste.
Gørild

Elin, Lørenskog
E-mail: eko@jysk.com

Fredag 24.03.2006 Mine kollegaer og jeg, altså svenskene, danskene og nordmennene skulle ut i skauen for å være sosiale. Siden vi ikke kunne veien ut til leirplassen ankom vi litt for tidlig, og måtte ta kjøkkenveien ned til leiren. Det var masse snø, blå himmel, og ca 2 kalde. Perfekt Noen av utlendingene var litt skeptiske da de ikke var særlig snøvante, noe vi fikk erfare underveis. Heidi og Rein hadde laget et opplegg med øvelser som passet perfekt for oss. Og alle stor koste seg med aktivitetene, naturen og været. Det ble høy stemning under middagen i wigwamen, og maten var nydelig, takk til kokken. Bare så synd at tiden går så altfor fort når man har det moro. Stor takk til Heidi og Rein for en vellykket dag, som frister til gjentakelse. Elin


Christian Dior
E-mail: jtveit@diormail.com

Kjære Heidi og Rein, Tusen takk for nok et fantastisk opplegg hos dere i Villmarksleiren! For andre gang oppleverer vi en stemning og et engasjement som overgår alle forventninger. Første gang vi besøkte leiren var det med egne medarbeidere til en morsom sommeravslutning. Dagen startet med pøsende regn, men det gjorde ingen ting for alle ble bergtatt av Heidis innlevende fortelling om livet sammen med eskimoene. Alle utfordringer, trusler og farer, men også store gleder og opplevelser. Vi kunne sittet der i mange timer for å lytte til fantastiske historier. Men andre oppgaver ventet…Selv om det fortsatt kom noen regndråper surret vi plastposer rundt beina og la på vei inn i skogen for å gjennomføre dagens team buildings øvelser. Stokkebåtpadling og oppgaver som å få gruppen gjennom eller over diverse hindringer skaper et engasjement man sjelden ser og konkurranseiveren er på topp hele tiden! Vi var ikke mindre spente når vi denne gangen valgte å invitere våre viktigste og største kunder med på en dag ute i villmarken. 40 damer i en alder mellom 20 og 60. Vi innrømmer at vi stilte oss noen spørsmål underveis, -ville dette bli like vellykket? Og ville dette bli i overkant av hva vi kunne forvente selv av sporty ”parfyme damer”? Men etter å ha snakket litt med Rein på telefonen var vi ikke i det miste tvil om at dette ville bli nok en suksess. Jeg kan med stor stolthet fortelle at denne dagen er vårt mest vellykkede kunde arrangement i firmaets 10 år lange historie. Aldri har vi fått så mange flotte tilbake meldinger. Vi avsluttet dagen med et virkelig gourmet måltid tilberedt av en super hyggelig kokk. Kaffen og ”baren” tok vi med oss ut på en odde ved vannet hvor trubaduren (et must) imponerte med sang og gitar akkompagnert av 40 ivrige damer. Noen dansetrinn ble det til og med på noen av oss. Et og annet myggstikk ble det nok på flere, - så våre kunder og hele Dior teamet sovnet nok den kvelden kløende på armen, men med et stort smil om munnen. Vi kunne valgt det "safe" og tradisjonelle, -en hyggelig dag på restaurant med gjengen.. Vi tok sjansen, -valgte å tenke litt ”out of the box” og angrer ikke et sekund! Et motto vi skal bli enda flinkere til å leve opp til!
Hilsen Parfums Christian Dior Teamet Jon Tveit


Nordic Event AS
E-mail: terje@nordicevent.com

Hei alle dere flinke mennesker i Villmarksleiren! På forespørsel fra vår oppdragsgiver DnB NOR, valgte vi en utradisjonell ramme på høstens ledersamling, vi tok turen til Villmarksleiren. Det angret vi ikke på! Rein og Heidi, med gode hjelpere, gav oss et fantastisk døgn, ikke bare hadde vi et fantastisk vær, men valg av aktiviteter og ikke minst svært profesjonell håndtering av alle "tvilene" deltagere, skapte det perfekte event. Vi som eventbyrå føler at vi fikk til et meget godt samarbeid med dere, og det ble en uforglemmelig tur! Takk igjen for nok et svært vellykket besøk hos dere, det blir ikke det siste! Hilsen Terje Baardseth, Nordic Event AS


Veera Nygaard
E-mail: veera@fet.online.no

Hei Rein, Heidi, Åse, Tonto og Yunok! Ønsker bare å takke for et utrolig herlig opphold vi fikk hos dere! Å møte mennesker som dere med så mye visdom og innsikt er sjelden. Skal vite jeg tar det med meg resten av mitt liv, dere vil alltid være en påminnelse om at det finnes mennesker som tenker lengre enn til "IKEA"... Mannen min lurer fortsatt på hva som "traff" meg, det døgnet.. men man må nok oppleve en slik reise selv, den kan ikke gjenfortelles.. PÅ vegne av hele Sommerly Barnehage, så takker jeg dere alle sammen, håper vi sees igjen en gang!


Siw Arvesen
E-mail: siar@rb.no

Hei, Rein og Heidi. Tusen takk for en fantastisk opplevelse 27. august i år. Vi hadde med oss drøyt 80 ledere fra A-pressen og håpet vi kunne gi dem en helt annen opplevelse. Det klarte dere med glans. Heidi og Rein satte stemningen med sin fortelling fra året i Alaska og derfra gikk det slag i slag. Øvelsene var spennende (og ingen ble våte), maten var nydelig, men vertskapet og naturen var fantastisk. Kvelden ble avsluttet med et nesten trollsk fakkeltog gjennom skogen. Evalueringen av kvelden ga oss 4,7 poeng i snitt (av 5,0 mulige) som er det høyeste oppnådd på et slikt arrangement hos oss. Tusen takk! Vi kommer gjerne igjen når anledningen byr seg.


Kjære Heidi og Rein!

Tusen takk for et særs hyggelig og energigivende opphold i Villmarksleiren deres. Vi synes oppholdet løfta gryuppa vår og ga både mer kunnskap om hverandre og inspirasjon! Liirbålhygge, padlemoro og ”ulvehyl” sitter lenge i kroppen.
Varm hilsen fra WWF’s Miljø og Utviklingsavdeling.

Ta også gjerne en titt i gjesteboka vår!

 

Villmarksleiren: Heidi Dammann, e-post: firma@villmarken.no, tlf: 919 11 039